Volledig scherm
Deelnemers aan de Nieuwjaarsloop. © Gerard Verschooten

Sportief begin van 2019 met Nieuwjaarsloop

NIJMEGEN - Zo'n vijfhonderd hardlopers zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Hun eerste loop hebben ze er al op zitten: de Nijmeegse Nieuwjaarsloop. Die werd zondagochtend gehouden op Heumensoord.

De deelnemers konden kiezen uit drie verschillende afstanden: de jeugdcross van 1750 meter, de 5 en de 10 kilometer. Na afloop wachtte er een welverdiende oliebol. De Nieuwjaarsloop is een begrip in Nijmegen. Trimclub Nooit Stoppen (NS) hield de loop in 1973 voor het eerst. Vijf jaar geleden nam hardloopvereniging Cifla, op verzoek van NS, de organisatie over.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’
    PREMIUM

    Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

    NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.”