Staand vergaderen en fruit op de bouwplaats, 37 handtekeningen onder preventieakkoord

NIJMEGEN - 37 organisaties in Nijmegen gaan werk maken van een gezonde leefstijl bij hun medewerkers, leerlingen en cliënten. Nijmegen is de eerste stad met zo’n preventieakkoord.

Volledig scherm

De Nijmeegse organisaties die het lokaal preventieakkoord hebben ondertekend, spreken hiermee af dat ze actief een gezonde leefstijl bij medewerkers, leerlingen, cliënten en patiënten stimuleren.

Een rookvrije omgeving, meer bewegen en gezond eten en bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik zijn de prioriteiten. Het uiteindelijke doel van het akkoord is de lichamelijke én mentale gezondheid van Nijmegenaren aanzienlijk te verbeteren.

Nijmegen is de eerste stad die, in navolging van het Nationaal Preventieakkoord, lokaal een overeenkomst opstelt. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, die gisteren aanwezig was in Nijmegen, is enthousiast. ,,Geweldig dat er een lokaal akkoord is met zoveel organisaties. Mooi om te zien dat er binnen Nijmegen een brede beweging bezig is om een gezonde keuze makkelijker te maken voor alle Nijmegenaren.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement