Sten Hermanussen heeft long-covid. Hij moet eigenlijk veel studeren voor zijn scriptie maar zijn geheugen en concentratie laten hem geregeld in de steek.
Volledig scherm
PREMIUM
Sten Hermanussen heeft long-covid. Hij moet eigenlijk veel studeren voor zijn scriptie maar zijn geheugen en concentratie laten hem geregeld in de steek. © Paul Rapp

Sten is niet de enige op wachtlijst voor behandeling long covid: ‘Ik sta al negen maanden stil’


NIJMEGEN - Het fenomeen wachtlijsten in de zorg bestaat al jaren, maar er is nu een nieuwe wachtlijst bijgekomen: die voor long covid. Patiënten die na maanden nog klachten hebben als gevolg van een doorgemaakte coronainfectie, staan soms maanden op een wachtlijst voor ze hiervoor behandeld worden.

3 reacties

 • Marja Van Dantzig

  1 jaar geleden
  Vervelend.Maar je kan ook zelf stappen ondernemen en elke keer je grens wat verlegen . Daar komt nog bij je bent jong genoeg om iets te gaan doen.Ophouden met je zelf zielig te vinden .Er zijn genoeg mensen die niet meer kunnen en die zoeken de krant ook niet op. Hup, geef je zelf een schop onder je kont en ga door.O ja ik ben zelf 68 geweest en loop ook niet te jammeren.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  En dat bepaald groeperingen nog steeds roepen dat het maar een griepje is...
 • R. Veldhuis

  1 jaar geleden
  Ik sympatiseer met mensen die vroeger vol in het leven stonden en nu daar moeite mee hebben door de gevolgen van long-covid. Goed dat er aandacht aan wordt gegeven maar ik mis wel de balans met de mensen/kinderen die vrijwel nooit mee hebben kunnen participeren door aangeboren handicaps. Voor deze (verborgen) groep staat het leven veel vaker stil met de nodige frustatie en moedeloosheid. Schijnbaar is dat normaler dan wanneer het leven ineens stil komt te staan.