Volledig scherm
Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk. © eigen foto

Stevenskerk in trek tijdens Nijmeegse Winterweken

NIJMEGEN - De eerste editie van Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk,  voor en tijdens de kerstvakantie,  heeft bijna 17.000 bezoekers getrokken. Een succes, volgens de organisatie. Het programma krijgt zeker een vervolg in 2019. 

De Nijmeegse Winterweken startten op 15 december met het ‘film kijken in de kerk’. Vervolgens waren er dagelijks activiteiten als optredens, concerten, workshops, proeverijen en konden er virtual reality games worden gespeeld. Ook was er veel te doen voor voor kinderen. Ze konden deelnemen aan een lampionnenoptocht, kerststukjes maken, instrumenten bespelen, zingen en meedoen aan en kerststallenspeurtocht.

Kerstsfeer

De kerk was in kerstsfeer gebracht met verlichting en een kerststallenexpositie waaronder de echte ‘Nijmeegse stal’ en de levensgrote De Gebroeders Van Lymborch kerststal.

Zondag 6 januari werden de Nijmeegse Winterweken feestelijk afgesloten met onder meer optredens van Daniel Cane en van Collin Hoeve die op dit moment meedoet aan The Voice of Holland.

In 2017 werd de Stevenskerk in dezelfde periode bezocht door 8.794 bezoekers. De Nijmeegse Winterweken zorgden dus voor een verdubbeling. Het is dan ook zeker dat volgend jaar de tweede editie van het evenement wordt gehouden.

Volledig scherm
Kinderen maken lampionnen tijdens de Nijmeegse Winterweken. © eigen foto
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement