Vakkenvullers van AH XL in Nijmegen krijgen een opvallend hesje met daarop de oproep om voldoende afstand te houden 'We doen het samen. Hou voldoende afstand', staat op de achterzijde van het hesje.
Volledig scherm
Vakkenvullers van AH XL in Nijmegen krijgen een opvallend hesje met daarop de oproep om voldoende afstand te houden 'We doen het samen. Hou voldoende afstand', staat op de achterzijde van het hesje. © Albert Heijn

Stille heropening van vernieuwde AH XL in Nijmegen

NIJMEGEN - Alle openingsactiviteiten van de vernieuwde AH XL aan de St. Jacobslaan zijn afgelast. De supermarkt gaat woensdagmiddag na ruim drie weken verbouwing weer open, maar zonder toeters en bellen. Dit om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, aldus het concern. 

De vernieuwde winkel van AH XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen.
Volledig scherm
De vernieuwde winkel van AH XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen. © Albert Heijn

Woensdag om 12.00 uur kunnen de eerste klanten de vernieuwde supermarkt binnen. Er komt geen maatregel om een maximum aantal klanten in de winkel te laten. ,,Tenzij de overheid hiertoe besluit uiteraard. We houden wel zelf een oogje in het zeil voor het geval het echt storm loopt”, zegt een woordvoerster van Albert Heijn. 

Vakkenvullers
‘Hou afstand’, is de hartenkreet. Het is vooral belangrijk dat klanten en medewerkers zelf de 1,5 meter afstand in acht nemen, zegt de woordvoerster. Vakkenvullers krijgen een hesje waarop staat  ‘We doen het samen. Hou voldoende afstand’.

Ook komen er borden in de winkel met informatie. Het concern doet ook een dringende oproep aan de klanten om in de vernieuwde winkel boodschappen te doen zoals zij dat normaal ook doen. Heel veel mensen zijn immers aan het hamsteren geslagen.

Keuken

Nieuw in de winkel is de Allerhande Keuken, maar die is ‘nog niet open helaas’. Nieuw is ook de Pick Up Point waar mensen hun boodschappen kunnen ophalen die ze online besteld hebben. Die werkt wél vanaf woensdag. 

De supermarkt aan de St. Jacobslaan ging zaterdagmiddag 29 februari dicht voor een ingrijpende verbouwing en uitbreiding. De vestiging is een van de drukste AH-supermarkten van Nederland. Er werken tussen de 450 en 500 medewerkers. De supermarkt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 22.00 uur en zondag van 12.00 tot 22.00 uur.