Het ongeval in Plasmolen.
Volledig scherm
Het ongeval in Plasmolen. © Theo Peeters

Tbs’er Nijmeegse Pompekliniek komt tijdens verlof om door opzettelijke aanrijding in Plasmolen

updateNIJMEGEN - Een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen is donderdagmiddag omgekomen door een ongeluk met een auto bij Plasmolen. Volgens de Politie Limburg heeft de man zelf een einde gemaakt aan zijn leven. Het gaat om een patiënt van de resocialisatieafdeling die met geoorloofd verlof was, zo laat een woordvoerder van de Pompekliniek weten. 

Het gaat om de 48-jarige Vally V.. De politie gaat er vanuit dat hij dit ongeluk zelf heeft veroorzaakt, omdat het om suïcide gaat. Verdere mededelingen doet de politie niet. V. kwam op de N271 richting Plasmolen frontaal in botsing met een vrachtwagen. 

De woordvoerder van de Pompekliniek laat weten ‘geen mededelingen te doen over de identiteit van het slachtoffer'. Of bij de kliniek bekend was dat V. suïcidaal was, is eveneens niet duidelijk. ,,Daar kan ik op dit moment niet op ingaan”, aldus de woordvoerder.

Plaats van ongeluk afgeschermd

Het ongeval op de provinciale weg gebeurde vanmiddag om 13.00 uur, een paar honderd meter voor de afslag richting Plasmolen. Hulpdiensten schermden de plaats van het ongeluk af met de aanwezige voertuigen. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. 

V. stak in april 2013 in Reek zijn vrouw dood. Zijn zoontje raakte daarbij zwaargewond. Hij kreeg destijds in hoger beroep zeven jaar cel en tbs opgelegd.

Om onderzoek te kunnen doen naar de toedracht van het ongeval, had de politie de N271 ter hoogte van Plasmolen enige tijd afgesloten voor alle verkeer. 

Het is het vierde incident in korte tijd met een bewoner van de kliniek. Eerder deze week werd de ontsnapte tbs’er Ronald van Z. na enkele dagen opgepakt in Parijs. Hij sloeg op de vlucht tijdens een begeleid verlof. In september ontsnapten ook twee tbs’ers. Een daarvan ging ervandoor tijdens een verlof, een ander ontsnapte uit de kliniek.