Volledig scherm
The Waterboys © GreenHouseTalent

The Waterboys met clubtour in Doornroosje

NIJMEGEN - De Britse band The Waterboys, vooral bekend van de hit The whole of the moon, geeft op 17 november een concert in Doornroosje. Tijdens een korte clubtour door Nederland spelen ze ook in 013 in Tilburg en in Het Paard in Den Haag. 

De clubtour is onderdeel van hun Europese tournee in het kader van hun nieuwste album Where the action is. Op 24 augustus is de band al te zien tijdens het Once in a blue moon-festival in Amsterdam. Het is de derde keer dat de band naar Nijmegen komt: in 1989 en 2004 stonden ze in de Vereeniging.

The Waterboys, in 1983 opgericht door zanger-gitarist Mike Scott, brak in 1985 door met de hit The whole of the moon van het album This is the sea. Dat werd enkele jaren later gevolgd door de hit Fisherman’s blues van het gelijknamige album, sterk beïnvloed door Ierse folk. 

Solo
In de jaren negentig ging Mike Scott solo verder, om later weer onder de noemer The Waterboys op te treden. Naast Scott is violist Steve Wickham opnieuw vaste waarde in de band. 

Het nieuwste album Where the action is (het dertiende album van de Waterboys) bevat invloeden van rock, blues, soul, gospel, folk maar ook rap.

De voorverkoop van het concert in Doornroosje begint vrijdag 12 juli om 10.00 uur.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement