Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Thuiszorg voor terminale patiënt steeds meer in het nauw: ‘We zitten gevangen in het systeem’

NIJMEGEN - De thuiszorg voor terminale patiënten komt steeds meer in de knel. Doordat er voor de verpleeghuiszorg extra miljarden zijn uitgetrokken, verlaten veel verpleegkundigen de thuiszorg. ,,Het wordt steeds lastiger om mensen te vinden.”

Bestuurder Hans Buijing van branchevereniging Zorgthuisnl vreest dat het steeds vaker voor gaat komen dat het moeilijk zo niet onmogelijk is om thuiszorg te vinden voor terminale patiënten.

De Nijmeegse huisarts Patrick Jansen overkwam dat vrijdag: de 20 thuiszorgorganisaties die hij benaderde om het een patiënt mogelijk te maken thuis te kunnen sterven, hadden geen verpleegkundige beschikbaar.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.