Een onaangename verrassing: een parkeerboete van de gemeente Nijmegen.
Volledig scherm
Een onaangename verrassing: een parkeerboete van de gemeente Nijmegen. © eigen foto

Tientallen bezoekers Waalstranden kregen een parkeerboete op de Vlietberg

UpdateNIJMEGEN - Tientallen bezoekers van de Waalstranden die hun auto op de Vlietberg hebben gezet, moesten dat donderdag bekopen met een parkeerboete. De bonnen zijn uitgedeeld door de gemeente Nijmegen. Een van de pechvogels was Sharon Knoester uit Nijmegen. 

Het verbodsbord aan de andere kant van de weg is beter zichtbaar.
Volledig scherm
Het verbodsbord aan de andere kant van de weg is beter zichtbaar. © DG/JK

Ze is totaal verbouwereerd. ,,Ik kom hier al jaren om met mijn hond te wandelen. Het is bij mij absoluut niet bekend dat daar een parkeerverbod geldt.” Gewoonlijk is het daar niet zo druk maar vanwege het mooie weer zochten veel mensen donderdagmiddag de waterkant op.

,,Ik ben naar de Stadswaard geweest, maar een stuk van de stad af. De Vlietberg is al een eind richting Ooij. Ik wilde juist naar een rustig gebied om afstand te houden. Toen ik 's middags terugkwam, stonden er veel auto's. Een stuk of vijftig, zestig. Ze hadden allemaal een parkeerboete gekregen. Maar het is helemaal niet duidelijk je daar niet mag parkeren. Er staan geen borden. Het was inderdaad drukker dan normaal. Ik dacht dat ik er goed aan deed om de stad uit te gaan.”

Volgens de gemeente is er wel degelijk een parkeerverbod en zijn de parkeerboetes dus terecht. 

Wie vanaf de Ooysedijk of de Ooijse Bandijk de afslag neemt richting Vlietberg komt direct de verbodsborden tegen. Verwarrend zijn de witte borden die op diverse plekken langs de weg staan met de tekst ‘Verboden te parkeren i.v.m. beschadiging door grote grazers.’ Want parkeren mag er sowieso niet. Alleen vlakbij het terras van ’t Roosje van Ooy is een klein parkeerterrein voor een auto of zes.

Dit witte bord kom je op meerdere plekken tegen langs De Vlietberg.
Volledig scherm
Dit witte bord kom je op meerdere plekken tegen langs De Vlietberg. © DG/JK
Op deze plek vlak voor het terras van 't Roosje van Ooy is plek voor een auto of zes.
Volledig scherm
Op deze plek vlak voor het terras van 't Roosje van Ooy is plek voor een auto of zes. © DG/JK