Volledig scherm
PREMIUM
Een coffeeshop als shirtsponsor? De KNVB is er tegen. © De Gelderlander

Trekvogels trotseert KNVB en laat coffeeshop op het shirt staan

NIJMEGEN - Voetbalclub Trekvogels is niet van plan afscheid te nemen van coffeeshop De Kronkel als shirtsponsor. De naam van de coffeeshop prijkt al jaren op de shirts van een mannenelftal. Volgens de KNVB mag dat niet.

Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur meldde onlangs dat veel amateurvoetbalclubs zich laten sponsoren door coffeeshops, hoewel dat volgens de voetbalbond niet mag van de wet. Onder andere FC Lienden en MEC'07 uit Maurik haalden de namen van coffeeshops meteen van shirts en reclameborden. In Arnhem nam De Paasberg afscheid van coffeeshop De Walm.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.