Volledig scherm
PREMIUM
De Nijmeegse tributeband Back to Blondie, met links bassist Menno Bemelmans. © Ralf de Werd

Tributebands hebben de wind mee

NIJMEGEN - Spelen voor voldoende publiek dat enthousiast reageert op bekende nummers. Dat is voor muzikanten de grote charme van spelen in een tributeband. Drie regionale tributebands bouwen daarom binnenkort in LUX samen een feestje. Met muziek van Lou Reed, Blondie en David Bowie. 

The Tribute Club is een initiatief van Freek Kinkelaar uit Nijmegen, die de rol van Lou Reed speelt in de band The Blue Mask. ,,Als kleine band is het voor ons moeilijk bij grote zalen binnen te komen. Maar met een paar lokale bands samen gaat dat makkelijker. Zo is dit idee ontstaan", zegt hij. 

Het eveneens Nijmeegse Back to Blondie (in 2017 winnaar van Battle of the Tributebands) en Ground Control uit Arnhem (muziek van David Bowie) hebben over optredens niets te klagen, maar sloten zich toch graag aan. Kinkelaar: ,,We maken samen promotie. En we kunnen het publiek op deze manier een complete avond aanbieden, met drie bands, een dj, videoprojecties en een spreekstalmeester.”

Het is een testcase. ,,Als dit concept werkt, willen we ook naar andere steden toe. Met dezelfde drie bands, of wellicht een andere lokale tributeband erbij. Dat zien we nog wel. Eerst LUX.” De bands voelen zich er zeer welkom. Ze zijn weliswaar te gast maar huren de zaal af ‘voor een zeer schappelijke prijs'. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afgelaste optocht Knotsenburg wordt niet op ander moment ingehaald

    Afgelaste optocht Knotsen­burg wordt niet op ander moment ingehaald

    NIJMEGEN - De afgelaste optocht van Nijmegen wordt niet ingehaald. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Knotsenburgse carnaval dat er helemaal geen praalwagens en loopgroepen door de stad trekken. Het is namelijk niet mogelijk om de optocht alsnog door de binnenstad van Nijmegen te laten trekken op zondag 22 maart. Het is dan officieel halfvasten, maar juist in dat weekeinde staat ook de Stevensloop gepland.