Volledig scherm
De parkeerplaatsen rond de Albert Heijn in Nijmegen Dukenburg. © Google Maps

Tweetal gijzelt automobilist ruim drie uur en dwingt slachtoffer te pinnen

NIJMEGEN - Bij winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen hebben twee mannen op 21 mei een automobilist gegijzeld. Het tweetal heeft de bestuurder gedwongen naar een pinautomaat te rijden, daar geld op te nemen en af te staan. Vervolgens hebben de overvallers zich door de bestuurder laten afzetten in de wijk Aldenhof. De politie zoekt getuigen van de 3,5 uur durende gijzeling. 

De verdachten, zo blijkt uit een e-mail die Burgernet heeft verspreid, zijn rond 18.00 uur bij de Albert Heijn in Dukenburg binnengedrongen in de auto van het slachtoffer. Ze dwongen de bestuurder naar de pinautomaat van de Rabobank aan de Symfoniestraat in Neerbosch-Oost te rijden. Daar moest het slachtoffer een onbekend bedrag pinnen en afstaan aan zijn belagers. 

Vervolgens is het drietal begonnen aan een zwerftocht door het westen van de stad. Uiteindelijk hebben de verdachten zich rond 21.30 uur, ruim drie uur later, laten afzetten. Via een steegje in de wijk Aldenhof maakten ze zich uit de voeten. 

Of het slachtoffer gewond is geraakt bij de gijzeling, is niet bekend. Ook is niet duidelijk waarom de politie nu pas de hulp inroept van het publiek.

De politie is op zoek naar getuigenverklaringen en camerabeelden van de gijzeling. Wie informatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met 0900-8844 of via Misdaad Anoniem.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement