Volledig scherm
Miriam en Carla Wijnen in de Aanbouw. © PR foto

Uit met Anne: levensleed, comeback en Vlaams talent

uitgaanstipsBijna weekend! Gaan we nog iets leuks doen? Tips van Gelderlander-redacteur Anne Nijtmans.

Theater over ontwricht gezin

Een dochter is omgekomen bij een terroristische aanslag en die gebeurtenis heeft de rest van het gezin totaal ontwricht. De moeder is er met een ander vandoor gegaan. De vader is met zijn twee overgebleven kinderen naar een dorp verhuisd, ver weg van alle moslims. Zo begint Mijn zus woont op de schoorsteenmantel van muziektheatergroep Beer. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engelse schrijfster Annabel Pitcher.  

Deze voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar, maar is bepaald niet kinderachtig. Het gaat over de veerkracht van de overgebleven kinderen, hoe ze omgaan met verlies en zich redden in een vreemde omgeving.  

Zaterdag 19.30 uur in de Lindenberg.

Volledig scherm
Theatergroep Beer speelt 'Mijn zus woont op de schoorsteeenmantel'. © PR

De comeback van de cabaretzusjes

Twintig jaar geleden traden Miriam en Carla Wijnen op onder de naam Zus en Zo. Ze waren begonnen in hun studententijd op cabaretfestivals en werden best succesvol. Toch stopten ze na twee voorstellingen. Onder meer vanwege persoonlijke omstandigheden zoals een kind met beperkingen.

Nu staan ze onder hun eigen naam op het podium met de voorstelling In Aanbouw. De zussen zijn inmiddels 43 en hebben het een en ander meegemaakt. Dat hoor je terug. De show heeft rake observaties over de noodzaak van een aanbouw, opvoeden, mooi zijn en daten. En over botoxmoeders en contactclowns voor je gehandicapte kind.  

Zaterdag 20.00 in het Van 't Lindenhoutmuseum. 

Een getalenteerde Vlaming

Eli Goffa is de artiestennaam van Elie de Prijcker uit Sint-Niklaas (België). Hij deed in 2014 mee aan de Voice van Vlaanderen en bleef niet onopgemerkt. Zijn vertolking van Neil Young oogstte een staande ovatie en hij schopte het tot de halve finale. 

De singer-songwriter was te zien op grotere en kleinere festivals in België. Zijn singles waren te horen op de Belgische en Nederlandse radio. Inmiddels is zijn eerste album Written in the stars is uit, waar hij samen met producer David Poltrock aan heeft gewerkt. Eli Goffa komt naar Nijmegen samen met zijn broer Niki de Prijcker, die afwisselend op gitaar en contrabas speelt. Hij speelt in de Sint-Jacobskapel in de concertserie Cozy Concerts. 

Zaterdag 20.30 uur Sint-Jacobskapel, Glashuis Nijmegen

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement