Meteen na de door NEC verloren derby (0-1) ontstond een grimmige sfeer rondom het stadion. Met onder meer de sloop van een politiebusje als gevolg.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteen na de door NEC verloren derby (0-1) ontstond een grimmige sfeer rondom het stadion. Met onder meer de sloop van een politiebusje als gevolg. © Paul Rapp

Van uitbrekende uitsupporters met bivakmutsen tot ‘Arnhem dood’: hoe de Gelderse derby totaal ontspoorde

Met enkele tientallen arrestaties, gewonde agenten en veel vernielingen liep de derby tussen NEC en Vitesse volledig uit de hand. Een terugblik van minuut tot minuut.

2 reacties

 • Auke de Jager

  2 maanden geleden
  Hulde Marianne topperrrr 👍👍 1000% eens.
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Schandalig die beelden. Oppakken dat tuig. Gezellig al die voetbal. Dat tuig is er alleen maar op uit om te rellen. Schade volledig laten betalen. Geen geld, dan ga je maar po's legen in het verpleeghuis. Minderjarig, dan lieve papa en mama laten opdraaien voor de kosten. Zij zijn tenslotte verantwoordelijk voor hun kroost. Hoe heette dat vroeger ook al weer? Oh ja, opvoeden. Is een term die men niet meer kent. Nederland is totaal verloederd.
 1. Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving rondom voetbalwedstrijden na aanval op medewerker
  PREMIUM

  Omroep Gelderland stopt met nieuwsver­slag­ge­ving rondom voetbalwed­strij­den na aanval op medewerker

  Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving rondom voetbalwedstrijden in de regio. Dat heeft de directie van de omroep besloten nadat een verslaggever zondagmiddag is belaagd tijdens de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. Journalisten van Omroep Gelderland zullen voorlopig niet aanwezig zijn om verslag te doen van nieuwsgebeurtenissen rondom voetbalwedstrijden en risicodemonstraties.