Vaste bezoekster ramt gevel filmhuis LUX met auto:
‘Gelukkig zijn er geen slachtoffers’

video | updateNIJMEGEN - Op de Mariënburg in het centrum van Nijmegen heeft donderdagochtend een auto filmhuis en cultureel podium LUX geramd. De auto is even voor 09.00 uur van de weg geraakt en op de gevel van het pand ingereden.

De oudere bestuurster is vanaf de Klein Mariënburg rechtdoor gereden richting LUX. Ze reed enkele traptreden op waarna de auto min of meer gekatapulteerd werd en met een enorme klap tot stilstand kwam tegen de gevel van het filmhuis. De bestuurster kwam met de schrik vrij. Ze is onderzocht door een hulpverlener van de ambulancedienst maar bleek geen verwondingen te hebben opgelopen bij de botsing.

Vaste bezoekster van LUX

De bestuurster is een vaste bezoekster van LUX. ,,Ze vindt het ook daarom heel erg wat er gebeurd is’’, laat een woordvoerder van LUX weten. ,,Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en is er alleen behoorlijke materiële schade.’’ Volgens getuigen zou een voetganger net op tijd hebben kunnen wegspringen en daardoor niet geraakt zijn door de auto.

De politie onderzoekt de precieze toedracht nog. Voorlopig is de conclusie dat de bestuurster door onbekende redenen een black-out heeft gekregen, de controle over het stuur is kwijtgeraakt en daardoor niet de bocht nam maar rechtdoor reed. Dat gebeurde volgens de politie niet met grote snelheid. Toch is de schade aan de auto en het gebouw aanzienlijk.

Via het terras naar binnen

Een aannemersbedrijf is al ter plaatse om de schade aan het gebouw op te maken. ,,De aannemer treft nu de nodige maatregelen. De ruiten worden voorlopig gerepareerd en er worden stutten geplaatst. De hoofdingang is niet te gebruiken maar klanten kunnen wel binnenkomen via het terras.’’

LUX is gewoon geopend en alle programma's en films gaan volgens planning door.

Zo ziet LUX er sinds vanavond uit.
Volledig scherm
Zo ziet LUX er sinds vanavond uit. © DG
De vrouw raakte de controle kwijt over het stuur en reed de trappen op bij LUX.
Volledig scherm
De vrouw raakte de controle kwijt over het stuur en reed de trappen op bij LUX. © Gerard Verschooten
De klap was enorm, de schade aan LUX en aan de auto ook.
Volledig scherm
De klap was enorm, de schade aan LUX en aan de auto ook. © Luciano de Graaf Fotografie
De auto is tegen de pui van bioscoop LUX in Nijmegen tot stilstand gekomen.
Volledig scherm
De auto is tegen de pui van bioscoop LUX in Nijmegen tot stilstand gekomen. © Gerard Verschooten
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement