Volledig scherm
PREMIUM
De woning van Danny M. aan de Hegdambroek in Nijmegen. © Bert Beelen

Verbijstering om mogelijke terugkeer Danny M. in Nijmegen: ‘Waarom nu opeens wel?’

NIJMEGEN - Ongeloof, verbijstering en boosheid. Buurtbewoners snappen niets van de beslissing van de rechter om de bedreigde Danny M. dit voorjaar terug te laten keren naar zijn woning aan de Hegdambroek in Nijmegen.

Vorige zomer sloot burgemeester Hubert Bruls het pand wegens de dreiging van een aanslag op M. Ook de gemeente reageert verbaasd: ,,Volgens ons is er niets aan de situatie veranderd.” 

De stad uit

Het is op de kop af een half jaar geleden dat Nijmegenaar Danny M. - ook wel bekend als de telefoonleverancier van de onderwereld - werd ontboden op het gemeentehuis.

De mededeling van Bruls was glashelder: M. en zijn gezin moesten per direct de stad uit, zijn woning ging voor onbepaalde tijd dicht. Reden: Er was een concrete dreiging van een aanslag op zijn leven. Daardoor liepen hij, zijn gezin én buurtbewoners gevaar.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.