Eerbetoon aan de Waalkade voor de vluchtelingen die verdronken op de Middellandse Zee, met vioolmuziek van Johnny Rahaket.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerbetoon aan de Waalkade voor de vluchtelingen die verdronken op de Middellandse Zee, met vioolmuziek van Johnny Rahaket. © David van Haren

Verdronken vluchtelingen krijgen gedenkplek aan de Waalkade

NIJMEGEN - Een nachtmerrie zette Liesbeth Kok uit Nijmegen aan het denken. Ze moest iets doen in nagedachtenis van de duizenden vluchtelingen die verdronken in de Middellandse Zee. Het werd een gedenkteken voor de drenkelingen. Zondagmiddag plaatste ze het met mede-initiatiefnemer Guus de Klein bij de Waterwolf aan de Waalkade in Nijmegen.

0 reacties

  1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
    PREMIUM

    Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

    NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.