Volledig scherm
Victor Vroomkoning © Gerard Verschooten

Verdwenen gedicht keert terug op de Lindenberg: ‘Hallo’, betreed mijn kunstnijver Labyrint’

NIJMEGEN - ‘Hallo, betreed mijn kunstnijver Labyrint’. Het zijn de eerste regels van het gedicht van Victor Vroomkoning dat jarenlang de gevel van de Lindenberg sierde. In de loop der tijd bladderden de letters af en opeens was het gedicht weg. Sinds eind vorige week is het gedicht weer terug: op een plaquette in De Lindenberg. 

Het gedicht HALLO schreef Vroomkoning in 2008 speciaal voor de Lindenberg, als introductie van de nieuwe huisstijl in dat jaar. Inhoudelijk verwijst het gedicht naar de activiteiten van de Lindenberg als huis voor de kunsten en cultureel centrum. Maar ook naar het stadskasteel Hallo dat ooit op deze plek stond en dat in 1954 werd gesloopt.

Plaquette

Zonde, vonden dichter en culturele instelling, als een dergelijke historische verbondenheid tussen Lindenberg en beeldende kunsten, opeens verdwijnt. Het gedicht is nu gedrukt op een grote plaquette van 90 bij 90. Op die manier kan het niet meer sneuvelen bij restauratie of nieuwbouw, die misschien over een paar jaar al aan de orde kan zijn.

Voor Victor Vroomkoning wordt het een bijzonder jaar: hij wordt 80. Dat viert hij onder meer met de publicatie van de bundel Tachtig  waarin zijn mooiste gedichten terug te vinden zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement