Volledig scherm
Politieauto vanavond bij de locatie Leuvensbroek van het Mondial College in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Vermeend dreigfilmpje Mondial College Nijmegen zorgt voor ophef

NIJMEGEN - Een filmpje op Instagram waarin een jongen een Russisch automatisch wapen schietklaar maakt en meldt dat leerlingen dinsdag beter niet naar het Mondial College in Nijmegen kunnen komen,  zorgt maandagavond voor veel onrust. Het werd enige tijd massaal gedeeld, ook op Facebook. 

Volledig scherm
Post op het Instagram-account waar eerder maandagavond de 'dreigvideo' verscheen. © Instagram

Mogelijk gaat het om een oud filmpje, zo wordt later op de avond ook op internet gemeld. Het Instagram-account waarop de video was geplaatst, verwijderde die kort voor middernacht. Ervoor in de plaats kwam een foto waarop werd aangegeven dat het om een oude video gaat die nep is. ,,Jullie hebben geen stres en mijn excuses dat het zo uitgelopen is’’, staat erbij. 

De politie is in allerijl een onderzoek gestart. Rector Gert-Jan Jansen heeft maandagavond zelf contact gezocht met de politie, nadat hij meldingen kreeg over de video waarin een schoolshooting wordt gesuggereerd. Het ging maandagavond de hele avond rond onder leerlingen van de Nijmeegse scholengemeenschap. 

Onderzoek

,,We zijn compleet overdonderd door het filmpje, weten niet wat er aan de hand is. Ik hoop dat het gaat om een erg misplaatste grap”, aldus Jansen.  Volgens hem is er maandag, de eerste dag na de kerstvakantie, niets raars gebeurd op school. ,,Bij mijn weten is het helemaal rustig geweest.” 

Ook het bericht dat het filmpje mogelijk fake is, is later op de avond bekend bij de rector. ,,Het versterkt het vermoeden dat het om een misplaatste grap gaat, maar de politie onderzoekt de zaak nog. We moeten het zekere voor het onzekere nemen.”

Tip, aanvulling of correctie?

Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

Serieus

,,De politie neemt de bedreiging vanzelfsprekend serieus”, vervolgt hij. Vooralsnog heeft het Mondial College van de politie het advies gekregen de school dinsdagochtend gewoon te laten doorgaan. ,,Speculeren over wat er aan de hand is, heeft niet zoveel zin. De politie heeft wel gezegd het dreigingsniveau binnen de perken te achten. Dit is alles wat wij op dit moment weten. Zodra we meer weten, gaan we dit natuurlijk uitgebreid communiceren met de leerlingen en de ouders.”

De politie meldt op Facebook: ‘Wij zijn op de hoogte van het filmpje welke momenteel op internet circuleert mbt. het Mondial college. Het onderzoek naar de herkomst van dit bericht wordt momenteel uitgevoerd. U hoeft ons niet meer op de hoogte te stellen.’ 

Het Mondial College is in Nijmegen verspreid over twee locaties: Meeuwse Acker en Leuvensbroek. 

Volledig scherm
Still uit de video. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement