De ravage op het Jonkerbosplein in Nijmegen is groot ten gevolge van het ongeval.
Volledig scherm
De ravage op het Jonkerbosplein in Nijmegen is groot ten gevolge van het ongeval. © Tom Hessels

Veroorzaker ongeval Jonkerbosplein meldt zichzelf op politiebureau

NIJMEGEN - De veroorzaker van het ernstige ongeval afgelopen zaterdag op het Jonkerboschplein heeft zich diezelfde dag nog op het politiebureau gemeld. Dat laat de politie deze donderdag weten.

De bestuurder van een BMW reed zaterdagochtend vol door rood en ramde daarbij een Ford Mondeo. De bestuurder sloeg op zijn sokken op de vlucht. Hij liet de bestuurder van de Ford Mondeo gewond achter. Ook werden in de BMW een fles lachgas en enkele gebruikte ballonnen aangetroffen.

De politie vond in de BMW lachgas en meerdere gebruikte ballonnen.
Volledig scherm
De politie vond in de BMW lachgas en meerdere gebruikte ballonnen. © Tom Hessels

De politie ging dezelfde ochtend nog langs bij de woning van de bestuurder, maar trof hem daar niet aan. Zaterdagmiddag koos de man uiteindelijk eieren voor zijn geld: rond kwart voor twee meldde de 32-jarige Nijmegenaar zich op het politiebureau in Nijmegen.

,,Hij wordt verdacht van diverse verkeersovertredingen,” zo laat een politiewoordvoerster donderdag weten. ,,De bestuurder is nog niet door ons gehoord. Dat zal een dezer dagen gebeuren.”

Beide voertuigen raakten ten gevolge van de aanrijding total-loss. De bestuurder van de Ford Mondeo is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie roept mensen die getuigen zijn geweest van de aanrijding zich bij de politie te melden via 0900-8844.