Volledig scherm
Fris groen op de Waalkade in Nijmegen. © Paul Rapp

Versteende Waalkade oogt voortaan fris groen

NIJMEGEN - Onder het motto ‘asfalt eruit, groen erin’ is de Waalkade de afgelopen maanden flink op de schop gegaan. En dat is te zien: kersverse grassprieten kleuren de rivierkade al lentegroen. In het najaar komen er meer bomen. 

Dankzij de ingrepen is de Waalkade niet langer een stenen vlakte met een plak asfalt waar auto’s konden parkeren, maar een plek waar je languit in het gras kan liggen, met zicht op de rivier en de Waalbrug.

Het gras zit evenementen niet in de weg. Het evenementendeel voor het Holland Casino, ongeveer 3.000 vierkante meter groot, komt te liggen op een speciale constructie voor ‘evenementengras’.

Auto’s mogen niet meer op de kade komen, bussen keren wel terug. Alles moet voor de Vierdaagse klaar zijn. Dan komen er wel afdekkingsplaten over het gras.

Volledig scherm
Terwijl haar woerd de fotograaf nauwlettend in de gaten houdt, strekt een eend zich voor een mogelijk maaltje op de deels groene Waalkade. © Paul Rapp
Volledig scherm
De vernieuwde glooiingen van de Waalkade kleuren voo0rzichtig groen. © Paul Rapp
Volledig scherm
Terwijl de eerste grassprieten de kop opsteken, zorgt een stratenmaker voor een nieuw plaveisel. © Paul Rapp
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement