Volledig scherm
PREMIUM
Amal Karam en Wout Waanders © Paul Rapp

Vertrekkende stadsdichter adviseert de komende: ‘Laat je niet gek maken’

DubbelinterviewNIJMEGEN - Wout Waanders (1989) volgt Amal Karam (1969) op als stadsdichter van Nijmegen. Haar advies: ,,Laat je niet gek maken en doe je eigen ding. Ze hebben je immers gekozen omdat je goed bent.”

Natuurlijk kennen de vertrekkende en komende stadsdichter elkaar. Maar ze hebben het nog niet over de inhoud van ‘het ambt’ gehad. Als ze voor een vraaggesprek bij elkaar zijn gebracht, ontstaat er vanzelf een gesprek over het vak en de kracht van poëzie.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.