Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek naar de autobranden in de wijk Tolhuis in Nijmegen. © Gelderlander

Video bewijst: brandstichter stak in alle rust auto’s in brand in Nijmegen

VIDEONIJMEGEN - De brandstichter die afgelopen nacht autobranden veroorzaakte in de Nijmeegse wijk Tolhuis ging doelbewust te werk. Dat blijkt uit filmbeelden van een bewakingscamera, die de Gelderlander mocht bekijken. Daarop is te zien hoe iemand in alle rust een auto in brand steekt. 

Over het doelwit kan geen misverstand bestaan. De brandstichter bestudeert op de drukbezette parkeerplaats aan Tolhuis 77ste straat alleen de witte Peugeot. Minutenlang drentelt hij eromheen, op zijn dooie gemakje. 

Een klein half uur later keert hij terug, dan met duidelijk zichtbaar een jerrycan. De Peugeot krijgt de volle laag. Niet veel later zie je dat de auto als een vuurbal in de hens gaat. Drie andere auto’s gaan mee in de ontstane vuurzee. Inmiddels is duidelijk dat de in brand gestoken auto gestolen is. ,,We houden er rekening mee dat de auto is gebruikt bij het plegen van een strafbaar feit”, aldus een politiewoordvoerder.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afgelaste optocht Knotsenburg wordt niet op ander moment ingehaald

    Afgelaste optocht Knotsen­burg wordt niet op ander moment ingehaald

    NIJMEGEN - De afgelaste optocht van Nijmegen wordt niet ingehaald. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Knotsenburgse carnaval dat er helemaal geen praalwagens en loopgroepen door de stad trekken. Het is namelijk niet mogelijk om de optocht alsnog door de binnenstad van Nijmegen te laten trekken op zondag 22 maart. Het is dan officieel halfvasten, maar juist in dat weekeinde staat ook de Stevensloop gepland.