Dodenherdenking op 4 mei 2019 op het Traianusplein. Dit jaar heeft de herdenking mogelijk plaats zonder publiek, net zoals op de Dam. Verschillende evenementen in het kader van 75 jaar Vrijheid gaan helemaal niet door.
Volledig scherm
PREMIUM
Dodenherdenking op 4 mei 2019 op het Traianusplein. Dit jaar heeft de herdenking mogelijk plaats zonder publiek, net zoals op de Dam. Verschillende evenementen in het kader van 75 jaar Vrijheid gaan helemaal niet door. © Bert Beelen

Viering 75 jaar Bevrijding valt in het water: ‘Nog heel onwezenlijk’

NIJMEGEN - Het had dit jaar groots gevierd zullen worden in Nijmegen: 75 jaar Bevrijding.  Maar het programma valt vanwege de corona-epidemie nu voor 99 procent in het water. 

De strengere regels die gisteren zijn ingegaan, die onder meer tot 1 juni alle bijeenkomsten verbieden, hebben ook een streep gezet door de vele herdenkings- en bevrijdingsactiviteiten. Het gaat voor Nijmegen onder meer om het Herdenkingsconcert dat 4 mei zou plaatshebben in de Vereeniging en voor 5 mei het Kinderbevrijdingsfestival in de Lindenberg en het Bevrijdingsfestival in het Hunnerpark.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement