Volledig scherm

Voedselbank krijgt nieuw uitgiftepunt in Kolpingbuurt

NIJMEGEN - In de Kolpingbuurt in Nijmegen komt een nieuw uitgiftepunt van de voedselbank. Hier kunnen huishoudens vanaf 12 juni wekelijks hun voedselpakket ophalen. Uitbreiding van uitgiftepunten was nodig om lange rijen wachtenden te voorkomen.

,,Bij het uitgiftepunt van wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen-West wordt het te druk, daar komen op een vrijdagochtend bijna tweehonderd mensen, vaak staan ze in een lange in de rij”, zegt Jan van Halder, voorzitter van de voedselbank. 

Het nieuwe uitgiftepunt genaamd De Goffert, komt in wijkcentrum De Inloop in de Kolpingbuurt. Hier kunnen huishoudens uit deze wijk terecht, maar ook uit Willemskwartier en Wolfskuil.

Nijmegen-Noord

Verder kijkt de voedselbank rond in Nijmegen-Noord voor een nieuw uitgiftepunt. Zo’n dertig klanten uit Lent moeten nu wekelijks naar de Daalsehof in Nijmegen-Oost voor de etenswaren. Halder: ,,In de winter moeten ze met de fiets en twee volle tassen de Waalbrug over. Het zou mooi zijn als we in Noord ook een uitgiftepunt kunnen realiseren.”

De Nijmeegse voedselbank heeft straks in totaal zes uitgiftepunten in de stad. Wekelijks maken zo’n 700 gezinnen hiervan gebruik, omgerekend gaat het in totaal om 2300 à 2400 Nijmegenaren, zegt Van Halder. ,,Maar dat is nog niet 20 procent van het aantal mensen dat in aanmerking komt voor de voedselbank.” 

Toetredingsnorm

Het aantal gezinnen blijft groeien, ook omdat de toetredingsnorm om gebruik te maken van de voedselbank iets is verruimd. De voedselbank Nijmegen-Overbetuwe heeft naast de zes verdeelpunten in Nijmegen nog twee uitgiftepunten in Elst en Zetten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement