Volledig scherm
PREMIUM
Orion in actie tegen Spero. © David van Haren

Voetbalclub Orion gaat leden en ouders dwingen vrijwilligerswerk te doen voor de club

Het Nijmeegse Orion gaat ook leden of hun ouders verplichten de handen uit de mouwen te steken. De voetbalclub gaat daarmee het Lentse DVOL achterna. Andere Nijmeegse clubs kiezen voor de persoonlijke benadering om vrijwilligers te vinden.

DVOL heeft succes met de verplichting om tien uur per seizoen de club te helpen: daarmee is het vrijwilligerstkort aangepakt. Er is interesse van verenigingen in heel het land voor deze methode, die in zes maanden tijd al driehonderd nieuwe vrijwilligers opleverde. Orion treedt volgend maand in de voetsporen van DVOL met een verplicht aantal uren draaien als vrijwilliger.

Bij Orion zit het wel anders in elkaar dan in Lent, zegt Tom Smit, voorzitter van de grootste voetbalclub van Nijmegen met 1500 leden. ,,Elk team gaat één of twee keer per half jaar twee leden leveren. Zij doen twee uur bardienst, fluiten wedstrijden of draaien materiaaldienst. Bij elftallen van jeugd jonger dan 18 jaar, is het de verantwoordelijkheid van de ouders. We kunnen het werk niet langer laten neerkomen op stééds dezelfde mensen. Want we willen geen roofbouw plegen op onze vrijwilligers."

Quote

Met ons aantal leden kán de persoonlij­ke aanpak, mensen vragen, gewoonweg niet.

Tom Smit, Voorzitter Orion
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement