Vraag Sjanneke maar voor het volgende Democratiefestival

sinan ontmoetJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn stad, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Sjanneke Boerland, bedenker van de ‘24 uur van Nijmegen’.

Volledig scherm
Sjanneke Boerland. © Paul Rapp

Hilarisch eigenlijk, dat er vorig weekeinde leerlingen op het Democratiefestival in Nijmegen waren omdat dat moest van school. Een democratiefestival met gedwongen bezoekers. Dat klinkt als weinig democratisch.

Niet ver van dat festival was in hetzelfde weekeinde de 24 uur van Nijmegen. De Nijmeegse Stadsschouwburg had bedacht iemand de sleutel van het gebouw te geven om daar iets leuks in te doen.

Dit jaar was het Sjanneke Boerland die er een programma mocht neerzetten. Zij diende namelijk het leukste plan in.

Ik mocht er ook optreden. Ik heb er verhalen verteld over het Midden-Oosten. Maar mijn bijdrage was bescheiden, afgezet tegen de grote namen die ze had weten te strikken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afgelaste optocht Knotsenburg wordt niet op ander moment ingehaald

    Afgelaste optocht Knotsen­burg wordt niet op ander moment ingehaald

    NIJMEGEN - De afgelaste optocht van Nijmegen wordt niet ingehaald. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Knotsenburgse carnaval dat er helemaal geen praalwagens en loopgroepen door de stad trekken. Het is namelijk niet mogelijk om de optocht alsnog door de binnenstad van Nijmegen te laten trekken op zondag 22 maart. Het is dan officieel halfvasten, maar juist in dat weekeinde staat ook de Stevensloop gepland.