Volledig scherm
PREMIUM
Henneptoppen. (Archieffoto). © Beeldbank politie

Vragen en twijfels over Nijmeegse deelname aan wietproef

NIJMEGEN - Moet Nijmegen meedoen aan een landelijke proef voor gereguleerde wietteelt? Ja, zegt burgemeester Hubert Bruls. Op onvoorwaardelijke steun vanuit de Nijmeegse politiek hoeft hij vooralsnog niet te rekenen.  De kwestie komt woensdagavond aan bod in de gemeenteraad.

Nijmegen heeft zich inmiddels officieel als kandidaat aangemeld voor de wietproef: de deadline daarvoor verliep afgelopen maandag. Deelname zou betekenen dat coffeeshophouders in Nijmegen alleen wiet mogen afnemen van tien legale telers, gekozen door de overheid. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?