Joyce Houtzagers won de Venus van Milo Prijs niet, maar ze heeft er wel één in de tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Houtzagers won de Venus van Milo Prijs niet, maar ze heeft er wel één in de tuin. © Gerard Verschooten

Vrijwilliger bij Luisterlijn: ‘Juist nu is het superdruk’

NIJMEGEN - Joyce Houtzagers uit Nijmegen (60) werkt als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Ze was genomineerd voor de Gouden Venus van Milo-prijs maar won hem net niet. Houtzagers volgde vorige week de uitreiking van de Gouden Venus van Milo live via Facebook. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een vrijwilliger met een beperking. De uitreiking zou eigenlijk 28 maart plaatsvinden maar werd verplaatst en alleen online doorgevoerd.

,,Het was een zwaargewicht die uiteindelijk won", vertelt ze. ,,Heel terecht. Die was al sinds 1990 vrijwilliger bij diverse instellingen. Toen had ik nog ander vrijwilligerswerk: kinderen opvoeden. Het was voor mij al een hele eer dat ik voorgedragen ben. Ik heb twee kinderen en inmiddels ook een kleinkind.”

Houtzagers heeft al haar hele leven een handicap. Ze heeft een agressieve vorm van jeugdreuma, waardoor ze aan een rolstoel gebonden is. ,,Ik houd daar eigenlijk helemaal niet van, dat hokjes denken. Pas op de laatste plaats zie ik mezelf als iemand met een beperking. Ik heb me er ook nooit door laten tegenhouden."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement