Volledig scherm
PREMIUM
Het Valkhofmuseum in Nijmegen. © Do Visser

Vrijwilligers stappen op om maximumleeftijd: ‘Waarom zijn wij niet meer goed genoeg?’

NIJMEGEN - Ondanks een groot tekort aan vrijwilligers in Nederland hanteren organisaties steeds vaker een maximumleeftijd. In het Nijmeegse Valkhofmuseum leidt dit tot ophef. 

,,In Amerika is bijna elke presidentskandidaat de 70 ruim gepasseerd, waarom zijn wij dan niet meer goed genoeg?”, vraagt een ontevreden vrijwilliger zich af. 

Museum Het Valkhof in Nijmegen gaat voor vrijwilligers een leeftijdsgrens hanteren van 75 jaar. Wie ouder is, moet in principe stoppen. Om die reden stapte een deel van de vrijwilligers boos op.

Quote

We willen vooral voorkomen dat we pijnlijke gesprekken moeten voeren met vrijwilli­gers die het werk niet meer aankunnen

Hedwig Saam, Directeur Museum Het Valkhof Nijmegen
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeerplekken bezet’
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeer­plek­ken bezet’

    NIJMEGEN - ‘Lul’, ‘aso’ en ‘ga weg’. Het lijkt een duidelijke boodschap aan de eigenaren van de oldtimers die maandagavond werden besmeurd in Nijmegen. De bolides staan vaak langdurig geparkeerd in de garage de Kazerne aan de Molenveldlaan, zegt Dirko Wijers, die in de buurt werkt. ,,Vrijwel het hele jaar zelfs. Je huurt hier met het idee dat je ook kan parkeren.” Niet dat Wijers enig begrip heeft voor de actie. ,,Het lijkt me een wanhoopsdaad.”