Volledig scherm
Walking football bij Blauw-Wit. © Foto: Bert Beelen

Walking football: niet gratis, ook zeker niet de volle mep

NIJMEGEN - Walking football blijft niet helemaal gratis, maar wordt wel veel goedkoper dan het tarief van 60 euro per uur die clubs gewoonlijk aan de gemeente moeten betalen voor het huren van een voetbalveld. 

Die toezegging deed sportwethouder Bert Velthuis woensdagavond aan de Nijmeegse gemeenteraad. Hoeveel de voetbalclubs precies moeten gaan betalen voor walking football, liet de wethouder in het midden.  

Onrust

Dit seizoen is bij wijze van proef walking football, ‘passief’ voetballen zonder rennen en slidings, nog gratis. Deze week ontstond onrust door een gemeentelijk schrijven waaruit kon worden afgeleid dat verenigingen als Brakkenstein, OSC in Oosterhout, Blauw-Wit en Orion volgend seizoen mogelijk 60 euro per uur moeten gaan betalen.

 Tot ongenoegen van stadspartij DNF. Die ziet in de sport de ideale uitlaatklep voor bijvoorbeeld senioren, mensen met een beperking of bijvoorbeeld Alzheimer.

Mooi initiatief

Wethouder Velthuis vond dat ook. ,,Walking football is een mooi initiatief, dat kan ik alleen maar onderstrepen.  Het past prima in ons beleidsdoel om deze doelgroep aan het bewegen te krijgen. Ook de gemeente wil ouderen graag erbij halen. We zijn dan ook niet van plan hen met de hoogste tarieven te confronteren.”