Nijmegen: Marvin Prinssen(L), Reymond Verhoef en Henri van Woerkum in de trommel van de steile wand.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen: Marvin Prinssen(L), Reymond Verhoef en Henri van Woerkum in de trommel van de steile wand. © Foto: Bert Beelen

Wall of Death met de tijd mee: ‘Waarschijnlijk eerder elektrisch dan we willen’

OOSTERBEEK/ NIJMEGEN - Ronkende motoren die warme, stinkende dampen uitblazen en een flinke bak herrie. Reymond Verhoef, eigenaar van de Nijmeegse steile wand is er gek op. Maar echt lekker voor het milieu is die liefhebberij niet.

,,En ik heb een kleine die ik nog in de ogen wil aankijken.’’ Dus ontkomt ook de Wall of Death niet aan de groene koorts. 

De steile wand bestaat uit een houten cilinder waarin één of meerdere stuntmannen of -vrouwen op een motor rondrijden en trucs uitvoeren. Het publiek kijkt van bovenaf de constructie in.

De eigenaren van Wall of Death trekken met hun attractie heel Europa door en zijn de enige Nederlanders die een steile wand hebben. Het trio bestaat uit de Nijmegenaren Henri van Woerkum en Marvin Prinssen, en Oosterbeker Reymond Verhoef. 

Quote

Het doet wel wat af van de charme, maar het stinkt minder en je ogen prikken niet meer als je van bovenin de ton naar beneden kijkt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement