Wat doe jij met jouw huisdier in de vuurwerkperiode?

Het is weer bijna Oud en Nieuw en dat betekent ook dat de vuurwerkperiode weer is aangebroken. Niet voor iedereen is dat een fijne tijd. Zeker niet voor veel huisdieren. 

Voor een artikel in De Gelderlander is de redactie op zoek naar baasjes van huisdieren, die willen vertellen wat de vuurwerktijd met hun huisdier doet. Hoe reageert jouw hond, kat, cavia of ander dier op het vuurwerk? Wat doe je eraan om jouw huisdier ertegen te beschermen? En heb je misschien tips voor andere baasjes?

Laat het ons weten en mail naar redactie.nijmegen@gelderlander.nl

Volledig scherm
Een bange hond. Foto ter illustratie. © Shutterstock
 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.