Steven (22)uit Nijmegen zat als tiener diep in de criminaliteit en stak bij een mislukte drugsdeal iemand vijf keer met een mes.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven (22)uit Nijmegen zat als tiener diep in de criminaliteit en stak bij een mislukte drugsdeal iemand vijf keer met een mes. © Paul Rapp/Jeffrey Groeneweg

Wat drijft een tiener om iemand neer te steken? Steven weet het wel: ‘Ik verdiende soms 5000 euro per dag’

De steekincidenten waarbij jongeren betrokken zijn, volgen elkaar in een rap tempo op. Hoe komen jongeren tot het trekken van een mes? Nijmegenaar Steven* (22) was een paar jaar geleden betrokken bij een drugsdeal in Rotterdam. Hij had een mes bij zich en stak er iemand mee neer. ,,Ik wist dat ik zou kunnen doodgaan. Dat is het risico van het vak.”

2 reacties

  • Henk Renzebrink

    2 maanden geleden
    Indrukwekkend verhaal. Hij kan het gelukkig nog navertellen en als één van de weinigen zich onttrokken aan dit milieu. Veruit de meesten kunnen niet meer terug of zijn zo afgestompt en gevoelloos geworden dat dit simpelweg hun leven is en ze niet ander meer kunnen. Helaas heeft het vroeger het leven (zelfmoord) gekost van een neefje van mij, toevallig ook uit Nijmegen. Helaas is het zo en zal het ook altijd zo blijven ben ik van overtuigd. Toch goed dat er jongens zijn zoals Steven. top!!
  • H de Vries

    2 maanden geleden
    Wel mooi dat je als (bijna nog) minderjarige kennelijk alleen maandenlang in een hotel van Van der Valk kunt wonen zonder dat meneer of mevrouw Van der Valk dat vreemd vindt en actie onderneemt. Witwassen is zooo aantrekkelijk.