Zwarte rook bij het nieuwe gebouw van het Radboudumc, afkomstig van de noodstroominstallatie die wordt getest.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwarte rook bij het nieuwe gebouw van het Radboudumc, afkomstig van de noodstroominstallatie die wordt getest. © Eigen foto

Wat is toch die zwarte rook boven het gebouw van het Radboudumc?

NIJMEGEN - Een zwarte rookpluim boven het nieuwe gebouw van het Radboudumc, het werd de laatste tijd meermaals waargenomen. De rook komt van de nieuwe noodaggregaten van het ziekenhuis die (noodgedwongen) nog op diesel draaien en nu getest worden.

3 reacties

 • H Ruiter

  2 maanden geleden
  De stelling ,,De uitlaatgassen zijn niet gevaarlijker dan die van een vrachtwagen of een bus en de hoogte van de uitlaten is bewust zo hoog mogelijk gekozen zodat de uitlaatgassen al verwaaid zijn voordat ze tot overlast kunnen leiden.” is natuurlijk onjuist. Moderne vrachtwagens zijn uitgerust met allerlei filters etc. terwijl een noodstroom aggregaat vaak geen enkele filter heeft i.v.m. zo snel mogelijk opstarten.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  Er zijn zelfs ziekenhuizen die continu een diesel hebben draaien in Nederland. Zonder diesels in ziekenhuizen vallen er meer doden dan door die diesels, dat is zeker.
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Elke diesel die zonder voorgloeien direct gestart wordt en vrijwel onmiddelijk belast zonder warmdraaien (noodstroomgenerator oa) produceert een zwarte wolk afgassen. Dat wordt snel minder als de motor op temperatuur komt. Niks on gewoons..
 1. Indrukwekkende Sunset March over de Oversteek met bizar einde
  PREMIUM

  Indrukwek­ken­de Sunset March over de Oversteek met bizar einde

  NIJMEGEN - Hoe vaak zou een gemiddelde Parijzenaar de Eiffeltoren beklimmen? En bezoekt een New Yorker het Vrijheidsbeeld eigenlijk wel eens? Monumenten die beroemd zijn over de hele wereld roepen in de eigen achtertuin eigenlijk nauwelijks op tot bewondering. Misschien wordt het tijd om met andere ogen te kijken naar de Oversteek, waar gedegen onderzoek aan de basis stond van een kunstwerk dat stil en onzichtbaar aanwezig is.