Wel of geen kerstsfeer in de Grotestraat? ‘Als je hier tegen bent, moet je niet in de stad gaan wonen’

VIDEONIJMEGEN - ,,We hoeven die onzin niet”, was de reactie van een aantal bewoners van de Grotestraat op het voornemen ook hun straat te voorzien van kerstverlichting. Andere bewoners vinden het juist een prima plan en vinden dat de tegenstanders zeuren. Woningcorporatie Portaal mag nu de knoop doorhakken.

Wat gezellig, dacht Marion, een 53-jarige bewoonster van de Grotestraat, toen ze de lichtjes in het begin van haar straat zag hangen. De verbazing was dan ook groot toen ze in de krant las dat andere bewoners er grote bezwaren tegen hebben. ,,Vorig jaar met kerst vond ik de stad zo dood. Dit geeft meteen kerstsfeer. Als je hier tegen bent, moet je niet in de stad gaan wonen.”

Hans Fussmann, eveneens wonend in de Grotestraat, snapt niet dat iemand zich aan de lichtjes kan storen. ,,Ze hoeven er geen kermis van te maken, maar dit geeft minder licht dan de kerstboom in je eigen huis.”

Volledig scherm
Kerstversiering in de Grotestraat © Paul Rapp
Quote

Vorig jaar met kerst vond ik de stad zo dood. Dit geeft meteen kerstsfeer

Marion, buurtbewoner
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement