Volledig scherm
PREMIUM
© M Kuster

Wijchenaren en Nijmegenaren zijn met meeste restafval de stoutste jongetjes van de klas

NIJMEGEN - De zes gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Druten en Beuningen die de Afvalregio Nijmegen vormen, behoren nog steeds tot de top van het afval scheiden in Nederland. Ondanks twee stoute jongetjes in de klas: Wijchen en Nijmegen. 

In de gemeenten Druten en Beuningen, waar sinds enkele jaren ‘omgekeerd inzamelen’ is ingevoerd, scheiden de inwoners het beste hun afval. Zij moeten hun restafval naar een container in de straat of wijk brengen. Wijchenaren produceren bijna drie keer zo veel restafval als de inwoners van die twee buurgemeenten. Ook Nijmegenaren halen geen hoge rapportcijfers als het om afval scheiden gaat. De Drutenaar produceerde 41 kilo restafval in 2018, de Wijchenaar 114 kilo, de Nijmegenaar 88 kilo.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO | UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.