Wilbert Swart met zijn houtkachel.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilbert Swart met zijn houtkachel. © Foto: Bert Beelen

Wilbert (41) moet er niet aan denken te stoppen met hout stoken: ‘Het kan ook duurzaam’

NIJMEGEN - Actie ondernemen tegen de uitstoot van houtkachels? Prima. Maar zijn kachel inleveren tegen een slooppremie van 1.000 euro? Nijmegenaar Wilbert Swart (41), bewoner van de wijk Hees, moet er niet aan denken. ,,Het is kortzichtig hoe de gemeente denkt over houtkachels. Hout stoken kan ook duurzaam.”

3 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Wat ik in de hele discussie over houtstook mis is dat Tata-steel verantwoordelijk is voor 50% van de CO2 uitstoot, dan komt Schiphol en de rest van het verkeer nog. Houtstoot veroorzaakt alleen fijnstof maar zo erg als Tata is het niet. Overheid pak eerst de grootste vervuilers aan en niet de makkelijkste doelgroep. Draagvlak krijg je door top-down te werken en niet andersom. Jan Apeldoorn
 • Leonie Van Van Erp

  2 maanden geleden
  Het gaat m.i. niet hoofdzakelijk om duurzaamheid.. maar dat er in de winter in woonwijken steeds vaker een rooklucht hangt. Je buren willen graag luchten, maar dat wordt onmogelijk als iedereen zo denkt en aan het hout gaat.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Goed tijdstip voor actie gemeente Nijmegen! Bij deze exorbitante stijging van de gasprijzen..!
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?