Wonen op ‘mooiste plek’ van Nijmegen mag toch niet

NIJMEGEN - De eigenaren van Bosweg 38 in Nijmegen mogen toch niet permanent wonen in de riante beheerderswoning die ze in de boszoom op de Kwakkenberg lieten bouwen. De daarvoor benodigde vergunning die de gemeente na een eerdere procedurefout wel móest verstrekken, is ingetrokken nadat buurtbewoners hiertegen bezwaar aantekenden.

Volledig scherm
Doorkijkje vanaf de Bosweg naar de bungalow op nummer 38. © Paul Rapp

Tijdens een hoorzitting op 13 november heeft Omgevingsdienst ODRN, uitvoerend en adviserend orgaan voor de gemeente, zich voor het eerst over de kwestie gebogen. De vraag die voorlag: mogen de eigenaren permanent hun intrek nemen in de beheerderswoning, terwijl het bestemmingsplan dit niet toestaat?

In juni van dit jaar moest de gemeente van rechtswege (lees:automatisch) toestemming verlenen, omdat het de aanvraag niet tijdig in behandeling had genomen. Buurtbewoners tekenden bezwaar aan waardoor de vergunning alsnog inhoudelijk kon worden getoetst. Tijdens de hoorzitting stelde de ODRN geen reden te zien om een uitzondering op het bestemmingsplan te maken. Het advies: trek de vergunning in en sta permanent wonen niet toe. De gemeente heeft dat standpunt nu overgenomen.

De eigenaren willen niet reageren op de uitspraak. Ook is niet duidelijk of ze naar de rechter stappen om de beslissing aan te vechten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO en UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.