Volledig scherm
Marcel Boekhoorn. © De Ondernemer

Zakenman Marcel Boekhoorn koopt penthouse in Amsterdam à 5,4 miljoen euro

BENNEKOM - De Gelderse zakenman Marcel Boekhoorn heeft een luxe penthouse gekocht in Amsterdam. De steenrijke topondernemer, eigenaar van Hema en Ouwehands Dierenpark, heeft volgens zakenblad Quote 5,4 miljoen euro neergeteld voor het penthouse in het Amsterdamse Pontsteiger-gebouw.

Naar verluidt troefde de geboren Nijmegenaar Formule 1-coureur Lewis Hamilton af, zo meldt Quote. Die zou te laat zijn voor de koop van de bovenste verdieping. 

Of Boekhoorn definitief naar de hoofdstad gaat verhuizen en daarmee Gelderland de rug toekeert, is niet bekend. ‘Sorry maar ik praat niet over mijn privéleven’, laat hij in een reactie weten aan De Gelderlander. 

Liefdesnestje

Het 387 vierkante meter grote pand moet volgens Quote het nieuwe liefdesnestje worden van Boekhoorn en zijn vriendin Rebecca Cabau van Kasbergen, de zus van Yolanthe. Zijn toekomstig buurman, de Amsterdamse horecatycoon Won Yip, laat aan het blad weten trots te zijn met zijn nieuwe buur. Yip trad op als bemiddelaar.

,,Ik heb hem al in 2016 gevraagd of hij interesse had. Dat had hij toen niet. Het streelt toch wel mijn ego als de grote zakenman nu toegeeft dat hij dit toen niet goed heeft gezien.”

Boekhoorn heeft het pand gekocht van Daniel Grieder, topman van modeconcern Tommy Hilfiger. Die kocht in 2016 twee van de vier penthouses van het gebouw van Yip.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement