Patiënten op veilige afstand in de rij bij het CWZ voordat ze naar binnen kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Patiënten op veilige afstand in de rij bij het CWZ voordat ze naar binnen kunnen. © Paul Rapp

Ziekenhuizen moeten veiliger voelen dan supermarkten: vaste routes en stickers op de vloer

NIJMEGEN - Vaste routes tegen kruisend loopverkeer, stickers op de vloeren die aangeven wat een veilige afstand is ten opzichte van andere bezoekers, vragenlijsten die bezoekers voorafgaand aan de binnenkomst moeten invullen als medische check. 

De Nijmeegse ziekenhuizen nemen allerlei extra maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Dat is extra hard nodig nu het met het opschroeven van de reguliere zorg weer drukker wordt. 

Lichtkrant

Een lichtkrant schreeuwt de bezoekers van het Nijmeegse Radboudumc al toe bij het naderen van de hoofdingang. Boodschap: houd minstens 1,5 meter afstand. Direct na binnenkomst neemt een medewerker de bezoeker onder vuur. ,,Heeft u koorts? Keelpijn? Last van hoesten?” Zijn alle antwoorden ontkennend, dan mag deze - zonder mondkapje - doorlopen.

De Sint Maartenskliniek hanteert dezelfde werkwijze. Maar hier richt de co-assistent als toetje ook nog een thermometerpistool op ieders voorhoofd.  

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement