Volledig scherm
Peter Weijers met een medaille van de Kolpingmars. Archieffoto © DG

Zilveren Waalbrugspeld voor Peter Weijers

NIJMEGEN - Peter Weijers (70) heeft zondagmiddag uit handen van burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. De eervolle onderscheiding heeft Weijers, ‘de Nijmeegse meneer Kolping’, te danken aan zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Kolpingvereniging Nijmegen. 

Hiervan is hij lid sinds zijn 15e. Op zijn 31ste werd hij bestuurslid van de Nijmeegse afdeling, in 1989 voorzitter. In 1988 was hij al voorzitter van de landelijke Kolpingvereniging geworden.

Lithurgiecommissie

Daarnaast was hij actief in de lithurgiecommissie, organiseert hij de jaarlijkse kerstmarkt waarmee geld ingezameld wordt voor Kolpingprojecten in Brazilië en is hij voorzitter van het TRIAS-project voor jongeren met een leerachterstand.

Ook was hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Kolpingmars en seniorenactiviteiten. Tevens is hij lid van de bingocommissie en organiseerde hij computercursussen. Weijers heeft onlangs ‘het stokje overgedragen’ aan jongeren in de vereniging, maar de heer Weijers blijft bij de organisatie van een aantal activiteiten en commissies betrokken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afgelaste optocht Knotsenburg wordt niet op ander moment ingehaald

    Afgelaste optocht Knotsen­burg wordt niet op ander moment ingehaald

    NIJMEGEN - De afgelaste optocht van Nijmegen wordt niet ingehaald. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Knotsenburgse carnaval dat er helemaal geen praalwagens en loopgroepen door de stad trekken. Het is namelijk niet mogelijk om de optocht alsnog door de binnenstad van Nijmegen te laten trekken op zondag 22 maart. Het is dan officieel halfvasten, maar juist in dat weekeinde staat ook de Stevensloop gepland.