Jennekedepenneke, ofwel Jenneke van Wijngaarden is, naar aanleiding van de Netflix-serie The Queen’s Gambit begonnen met schaken. Ze is kunstenares en heeft een Queen's Gambit mondkapje ontworpen, die is opgemerkt en geretweet door de schaakkampioen Kasparov!
Volledig scherm
PREMIUM
Jennekedepenneke, ofwel Jenneke van Wijngaarden is, naar aanleiding van de Netflix-serie The Queen’s Gambit begonnen met schaken. Ze is kunstenares en heeft een Queen's Gambit mondkapje ontworpen, die is opgemerkt en geretweet door de schaakkampioen Kasparov! © Marlies Wessels

Massaal leren schaken door The Queen’s Gambit: ‘Het is opeens helemaal hip’

Het is een megahit en een mediahype. Kijkcijfers worden verpulverd, schaken was nog nooit zo sexy en Beth Harmon is het nieuwste stijlicoon. Netflixserie The Queen’s Gambit breekt wereldwijd alle records.

 1. ‘Mutti’ Ulrike (103) overleefde corona en deze kerst kwam haar grootste wens óók nog uit
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Mutti’ Ulrike (103) overleefde corona en deze kerst kwam haar grootste wens óók nog uit

  Moeder Ulrike (103) en dochter Louise (66) kunnen het niet geloven. Daar zitten ze dan. Op tweede Kerstdag samen op de bank. Ze kunnen niet stoppen elkaar te knuffelen. Eind november kreeg ‘Mutti’ corona, de afgelopen drie weken zat ze in quarantaine, maar één dag voor kerst ontving Louise het verlossende telefoontje: ze mag haar moeder wél met kerst mee naar huis nemen.
 1. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari
 2. Hoofdcommissaris reageert op extreem geweld tegen politie
  Play

  Hoofdcom­mis­sa­ris reageert op extreem geweld tegen politie