1. De grafcamera van deze Emmeloorders is hip in Amerika, krijgen ze voet aan de grond in ons land?
  PREMIUM

  De grafcamera van deze Emmeloor­ders is hip in Amerika, krijgen ze voet aan de grond in ons land?

  Het is een groot succes in Amerika: met een speciale app via een camera aan de voet van een graf 24 uur per dag de laatste rustplaats van een overleden dierbare kunnen bekijken. Twee ondernemers uit Emmeloord bedachten het en lanceren de camera nu ook in Nederland. ,,Ik krijg tranen in mijn ogen van verhalen van kinderen die voor het slapen gaan nog even kijken naar het graf van hun overleden moeder.”
 2. Wegenwacht en brandweer kunnen kat Delphi in Emmeloord niet bevrijden, garage moet het doen
  VIDEO

  Wegenwacht en brandweer kunnen kat Delphi in Emmeloord niet bevrijden, garage moet het doen

  Een opmerkelijke operatie voor vrijwilligers van de dierenambulance in Emmeloord. Drie uur lang waren zij gisteravond bezig om een kat te bevrijden uit de motorruimte van een auto in de Statehof. Toen bleek dat zowel de wegenwacht als de brandweer het beestje niet konden losmaken, moesten er uiteindelijk een garage en automonteur aan te pas komen om de reddingsactie tot een goed einde te brengen.
 1. Kosten tijdelijke stroomvoorziening MFA Het Klavier in Rutten lopen hard op voor gemeente: aanpassingen aan installatie
  PREMIUM

  Kosten tijdelijke stroomvoor­zie­ning MFA Het Klavier in Rutten lopen hard op voor gemeente: aanpassin­gen aan installa­tie

  De stroomvoorziening bij het eind vorig jaar opgeleverde multifunctionele centrum in Rutten blijft een hoofdpijndossier voor de gemeente Noordoostpolder. Een snelle volledige aansluiting op het elektriciteitsnet is volgens netbeheerder Liander niet mogelijk en de kosten van een tijdelijke aggregaat lopen hard op. De gemeente doet nu aanpassingen aan de installatie van het gebouw om de schade te beperken.