3 gewonden bij ernstig ongeluk tussen Nagele en Ens: verkeersopstopping inmiddels voorbij

UpdateDe verkeersopstopping in de Noordoostpolder is verholpen. Eerder op de middag vond op de Schokkerringweg bij Ens een ongeval met beknelling plaats. 

Het ongeval gebeurde op een route die speciaal vanwege de Triathlon Noordoostpolder was ingesteld: de N50 was vanwege het sportevenement dicht tot 16.30 uur. 

Slachtoffers

Bij het ongeval op de Schokkerringweg tussen Nagele en Ens waren twee auto’s betrokken. Drie mensen raakten gewond, meldde een politiewoordvoerder. In het ene voertuig zaten twee inzittenden, die bekneld raakten en door de brandweer bevrijd moesten worden. In het tweede voertuig zaten ook twee inzittenden, waarvan er een gewond raakte. Leeftijden en woonplaatsen van de slachtoffers zijn nog niet bekend. Ook de toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Omrijden 

De politie benadrukte met klem dat mensen om moesten rijden: via Marknesse en Kraggenburg.  ,,De N50 is al afgesloten, zoveel doorlopende wegen zijn er verder niet. Als mensen niet omrijden, loopt het helemaal vast’’, aldus de politiewoordvoerder eerder op de middag. Tegen 16.30 uur ging de N50 weer open en nadat de twee beschadigde auto’s op de Schokkerringweg waren afgesleept nam de verkeershinder snel af.

De beschadigde auto's werden na de crash meegenomen door een berger.
Volledig scherm
De beschadigde auto's werden na de crash meegenomen door een berger. © Ginopress
Fietsers racen over het asfalt van de N50 die speciaal voor de gelegenheid tussen Ens en Emmeloord is afgesloten. Op de omleidingsroute is nu een ongeluk gebeurd.
Volledig scherm
Fietsers racen over het asfalt van de N50 die speciaal voor de gelegenheid tussen Ens en Emmeloord is afgesloten. Op de omleidingsroute is nu een ongeluk gebeurd. © Foto Freddy Schinkel
  1. Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten
    PREMIUM

    Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten

    De afpersers die vorig jaar brand stichtten in woningen in Emmeloord en Zeist, gingen meedogenloos te werk. Het gechanteerde gezin - waarvan de opa en oma in Emmeloord woonden - is aan de dood ontsnapt. Afpersers wilden de bewoners in hun slaap verrassen door flesjes met brandbare vloeistof en een molotov-cocktail naar binnen te werpen. De zoon, die wakker werd van het glasgerinkel, kon net op tijd een drama voorkomen.

Flevoland