Bewoners van de Gentiaan in Marknesse kunnen hun nieuwbouwwoning vanwege onzekerheid rondom het eigendom van de onderliggende grond, niet verkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Gentiaan in Marknesse kunnen hun nieuwbouwwoning vanwege onzekerheid rondom het eigendom van de onderliggende grond, niet verkopen. © Freddy Schinkel

Aanhoudende onduidelijkheid rond kavels in Marknesse zorgt voor kopzorgen bij huiseigenaar Peter en zijn buren

Kopzorgen bij Peter Pals en zijn buren in Marknesse. Al ruim twee jaar zitten de bewoners in onzekerheid over het eigendom van de grond waar hun woning op staat. Reikhalzend kijken ze uit naar september, als de zoveelste rechtszaak op de agenda staat. 

 1. Harrie en Geke uit Marknesse nemen het op tegen ‘Goliat’: ‘De belangen zijn veel groter dan één kavel’
  PREMIUM

  Harrie en Geke uit Marknesse nemen het op tegen ‘Goliat’: ‘De belangen zijn veel groter dan één kavel’

  Het leek wel wat op het Bijbelverhaal waarin David het opneemt tegen de reus Goliat, het kort geding dat Geke en Harrie Metselaar uit Marknesse vandaag voerden tegen de Rabobank en Nebo Vastgoed. Inzet: Het echtpaar wil duidelijkheid over het eigendom van een stukje grond waar ze hun droomhuis in Marknesse op willen bouwen. ,,We willen gewoon dat er duidelijkheid komt, de onzekerheid moet weg’’, zegt een geëmotioneerde Harrie Metselaar tegen de rechter.
 2. Gepensioneerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorgelicht’
  PREMIUM

  Gepensio­neerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorge­licht’

  Harrie en Geke Metselaar zijn zwaar gedupeerd door de unieke situatie met kavels in Marknesse. Het ontwerp voor het droomhuis van het gepensioneerde echtpaar is klaar, maar de eerste paal kan niet de grond in omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente wel de eigenaar is. Een week voordat ze zelf over de problemen hoorden, verkochten ze hun woning. ,,De gemeente Noordoostpolder heeft ons niet goed voorgelicht.”

Flevoland