Acht schattige puppy’s verrijken ‘yoga met een knipoog’

VIDEOIn de rest van Nederland rukt de populariteit van Puppy yoga snel op, maar in de Noordoostpolder was het nog niet eerder vertoond. Jannie Verhage uit Emmeloord bracht daar als regelmatig beoefenaar van yoga verandering in. Ze vond Catherine Lubbers van ‘Lekker in je lijf yoga’ Emmeloord bereid om een yoga sessie te geven, terwijl Gina Salders van Kennel Evulons acht schattige Australian Shepherd pups leverde. 

De hondjes maakten de blits tussen de vijftien yoga vrijwilligers. Op het grasveld van Kinderdagverblijf de Boerderijopvang Luttelgeest was de mix tussen de speelse puppy’s en de yoga beoefenaars een genot om naar te kijken. Balancerend tussen prettige afleiding en absolute vertedering voltooiden de deelnemers hun uurlang durende yogasessie. Met de acht (soms plassende) puppy’s als absolute sterren van het evenement dat opgezet was om Skate4AIR te steunen. 

De opbrengst (15 euro per deelnemer) ging in zijn geheel naar dit goede doel dat geld genereert voor onderzoek naar taaislijmziekte.

Volledig scherm
In Emmeloord vergezelden puppy's de yogales. © Peter Dekkers
Volledig scherm
In Emmeloord vergezelden puppy's de yogales. © Peter Dekkers
  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland