Volledig scherm
© Cris Sohier

Al 16.000 nieuwe afvalcontainers in gebruik in Noordoostpolder

EMMELOORD - Bijna de helft van alle inwoners van Noordoostpolder heeft twee nieuwe afvalcontainers ontvangen. In september is de gemeente gestart met het plaatsen van nieuwe containers in de dorpen en het buitengebied. Als laatste is Emmeloord aan de beurt. De uitrol van de containers verloopt over het algemeen soepel.

Vanaf 17 oktober ontvangen bewoners in Emmeloord een brief met meer informatie over de twee nieuwe containers en nieuwe inzameldata. Vanaf 24 oktober worden meer dan 18.000 containers geplaatst bij huishoudens in Emmeloord.

Door de overgang op de inzameling met containers en het aangepaste inzamelschema, kan het gebeuren dat sommige inwoners in het begin iets langer moeten wachten voordat hun papier en hun plastic, blik en pak wordt opgehaald. Het advies van de gemeente is in dat geval het afval naar de milieustraat te brengen. Dit is gratis. Tijdens de eerstvolgende inzameling mogen losse zakken kunststof, blik en pak en bundels/dozen oud papier naast de container worden aangeboden. Alleen tijdens de eerste inzameling zal HVC dit meenemen.

Voor het nieuwe inzamelschema is het advies om de HVC afval-app te downloaden op smartphone of tablet. Hierop staan de dagen waarop het afval wordt ingezameld en kan men meldingen ontvangen welke afvalsoort die dag wordt opgehaald. Het nieuwe schema staat ook op de afvalkalender van HVC: inzamelkalender.hvcgroep.nl.

Flevoland