Volledig scherm
PREMIUM
Brandweermannen controleren de ‘Alle Winden’ in Tollebeek nadat de opvarende naar het ziekenhuis is afgevoerd. © GinoPress B.V.

Alwéér een opvarende met koolmonoxidevergiftiging: ‘Laat je boot jaarlijks controleren’

In drie maanden gaat het twee keer mis in de Noordoostpolder: mensen op een boot lopen koolmonoxidevergiftiging op. Voor een man in Tollebeek was het maandagavond zelfs kantje boord. ,,Veel eigenaren laten de leidingen op hun boot te weinig controleren’’.

Een slecht werkende kachel werd een oudere booteigenaar uit Tollebeek maandagavond bijna fataal. Na een koolstofmonoxidevergiftiging wist hij zichzelf ternauwernood in veiligheid te brengen. Een voorbijganger zag hem uit de ‘Alle Winden’ strompelen en sloeg alarm. De man ligt in het ziekenhuis. ,,Hij heeft geluk gehad”, zegt woordvoerder Arjan Venema van de Flevolandse brandweer. ,,Gelukkig was hij voldoende bij geest om bij symptomen van de vergiftiging zijn woonboot te ontvluchten.”

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland