Volledig scherm
Een deel van het gedumpte asfalt in het Kuinderbos. © Eigen foto

Asbest gedumpt in Bant

BANT - Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer trof maandag elf zakken met asbest aan op de parkeerplaats van de Hopweg in het Kuinderbos.

"Zwaar balen'', aldus Bergman. De zakken zaten vol met gebroken golfplaten. Een gespecialiseerd bedrijf moet ze opruimen. "En dan vrees ik voor de rekening'', zegt Bergman, die graag met de asbestdumper, "een loser'' in contact wil komen.

De zakken moeten zondagavond laat of in de nacht van zondag op maandag zijn gedumpt. De laatste keer dat de boswachter asbest aantrof in het Kuinderbos is zo'n vier jaar geleden. Het ging toen om complete golfplaten.

De afgelopen weken trof Bergman vooral oude meubelen aan. "Je kunt zien dat het weer beter gaat met de economie. Mensen kopen nieuwe meubelen en sommigen dumpen de oude in het bos.

  1. Trots én verdriet bij sponsorloop voor kinderen van ongeneeslijk zieke Renate

    Trots én verdriet bij sponsorloop voor kinderen van ongeneeslijk zieke Renate

    Blijdschap, trots en verdriet lagen zaterdagmorgen dicht bij elkaar voor een groep medewerkers van ABN Amro uit Zwolle. Zij deden mee aan de Stadshagenrun om geld in te zamelen voor hun ongeneeslijk zieke collega Renate van de Ven. De alleenstaande moeder heeft een steunfonds opgericht om haar drie jonge kinderen te helpen na haar overlijden. Het geld is bedoeld voor hun studie en ontwikkeling, of ervoor te zorgen dat ze in het huis kunnen blijven wonen.

Flevoland